En memoria de Joan Guerrero

Joan Guerrero en memoria

Ha mort el fotògraf Joan Guerrero, amic de la nostra Agrupació. En Joan era un Fotògraf d'una llarga trajectòria, que va haver de treballar durament abans de poder dedicar-se a l'ofici de fotògraf. D'adolescent, obligat per les penúries de la postguerra, va emigrar a Puerto Real, on va entrar en una fàbrica de maons, i després va venir a Catalunya. A Barcelona, va treballar de peó, a la carretera de l'Arrabassada, i també en una foneria. Posteriorment, es va establir a Santa Coloma de Gramenet, i va començar a col·laborar a la revista Grama, on aviat va fer de fotògraf i es va especialitzar en el reportatge social.

 

Ha treballat en diaris com El Periódico de Catalunya, Diari de Barcelona, El Observador i El País; ha publicat diversos llibres de fotografies i ha participat en nombroses exposicions sempre sensible als problemes socials.

 

Va presentar a Arenys dues exposicions. La primera el mes de febrer de 2009 "Primer de tot, la persona" i la segona el mes de maig de 2019 "Camino andado". També vàrem poder gaudir de la seva saviesa en una conferència a la sala Noble del C.C.Calisay l'any 2018 convidat per la nostra Agrupació on ens va deixar frases com aquestes: “Volia fotografiar el vent, però no sabia com fer-ho. Vaig comprendre que era impossible, però que el que sí que podia fotografiar eren els seus efectes” “Si vols ser bon fotògraf, has de ser bona persona” “Una imatge no és millor que mil paraules. Una imatge és molt millor si va acompanyada d’una reflexió escrita” “La perfecció en la fotografia és avorrit”.

Moltes gràcies per tot Joan Guerrero i descansa en pau.


Publicat el: dc., 03/04/2024 - 17:38